ŞANLIURFA / HALİLİYE - Dağeteği İlkokulu

Ock

Projemiz kapsamında “MOZAİK” isimli bütünleştirilmiş Türkçe – Okuma Yazmaya Hazırlık etkinliğimizİ velilerimizin de katılımlarıyla gerçekleştirdik. Etkinliğimizi yaparken hem eğlenceli vakit geçirdik, hem de ailelerimiz çocukların okuldaki yaşantılarına dahil olarak onların öğrenme sürecinde izlenebilecek yollar hakkında fikir sahibi oldular.

Katılımları için tüm veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin,sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözlüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere 'Dilimizin Zenginlikleri Projesi'ni başlattığını açıkladı.Bizde Dağeteği ilkokulu olarak 'Dilimizin Zenginlikleri Projesi'ne katılım sağlayacağız.

Proje kapsamında etkinliklerimiz olacak.

-Etkileşimli/Paylaşımlı kitap okuma

-Hikaye tamamlama

-Hikaye kartı hazırlama

-Söyle-çiz

-Kitap tanıtma çalışmaları

-Kelime bulma oyunu

gibi etkinliklerin proje kapsamımızda çalışmalarını sürdüreceğiz.

Ock

Okulumuzda öğrencilerin sinema etkinliğine katılarak eğlenceli vakit geçirmeleri amacıyla okulumuz için 5/12/2023 tarihinde saat 10.00 katılım sayısı 36 ile 2 öğretmen ile Şanlıurfa belediyesinin başlatmış olduğu kampanya dahilinde  Şair Nabi Dijital Sinema Salonunda RAFADAN TAYFA adlı filmin izlenmesi sağlandı.